AFYONKARAHİSAR / BOLVADİN - Karayokuş Şehit Yaşar Özyörük Ortaokulu

Karayokuş Şehit Yaşar Özyörük Ortaokulu

Adres
KARAYOKUŞ KÖYÜ KÖYÜN KENDİSİ MEVKİİ NO: 1 İÇ KAPI NO: A BOLVADİN / AFYONKARAHİSAR
Vizyon
Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen bir sonraki öğretim kurumuna hazırlanan, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, etkili ve nitelikli, çağdaş ve demokratik bireyler yetiştirmektedir.
Misyon
Öğrencilerimizin; Bireysel niteliklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli ve özgüvenli olmalarını, Milli manevi değerlerine bağlı, kendisiyle ve çevresiyle barışık özgüven kazanmalarını, Çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazanmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
hemen her yıl bir öğrencimiz fen lisesini kazanmaktadır. mezunlarımızdan doktor,avukat,öğretmen,sağlık memuru,polis memuru,imam gibi meslek sahipleri vardır. Ancak asıl amaç vizyon ve misyonumuza uygun öğrenci yetiştirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Ders Başlangıç:08:40 Ders Bitiş :15:30
Okulumuza ulaşım personel araçlarıyla yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Bolvadin´in kuzeyinde yer alır ve Bolvadin´e 8 km. uzaklıktadır. 2012 yılı nüfus sayımına göre nüfusu 1007´dir.
Okulumuz İl merkezine 70 Kilometre , İlçe merkezine 8 Kilometre uzaklıktadır.
Her öğretim yılında en az 1 fen lisesi öğrencisi çıkarmaktadır.